اجتماعیاخبار استاناخبار ویژهمحیط زیست

جوابیه شیلات بوشهر در خصوص انتشار خبری در برخی رسانه های محلی

اداره کل شیلات استان بوشهردر پی انتشار خبری خطاب به استاندار بوشهر بامضمون "پرورش ماهی در قفس در دریا ، دریا خواری است یا نابودی شغل صیادی ساحل نشینان یا اشتغال زایی" جوابیه به جامعه صیادی ارسال کرد.

به گزارش پایگاه خبری خاکریزگناوه؛ به نقل از روابط عمومی اداره کل شیلات استان بوشهر: اداره کل شیلات استان بوشهردر پی انتشار خبری خطاب به استاندار بوشهر بامضمون “پرورش ماهی در قفس در دریا ، دریا خواری است یا نابودی شغل صیادی ساحل نشینان یا اشتغال زایی” جوابیه به جامعه صیادی ارسال کرد.

متن این جوابیه بدین شرح میباشد:

۱) در خصوص صدور مجوز جهت اجرای طرح پرورش ماهی در دریا(قفس) ،اجرای طرح مذکور فقط در قالب صدور مجوز از جانب سازمان بنادر و دریانوردی می باشد و نه واگذاری پهنه دریایی لذا با توجه به عدم واگذاری واژه دریاخواری و یا هر واژه دیگر با این مضمون نا صحیح می باشد.

۲) در خصوص متقاضیان اجرای طرح های پرورش ماهی در دریا (قفس) ،۱۰۰ درصد مجریان طرح از سرمایه گذاران استان بوشهر و بیش از ۸۰ درصد بومیان مناطق استقرار قفس بوده اند. در خصوص انتخاب متقاضیان نیز ، متقاضیان و سرمایه گذاران طرح پس از اهلیت سنجی مالی و اجرایی مراحل صدور مجوز برای ایشان انجام خواهد شد و تنها صیادان منطقه بدون اهلیت سنجی مالی امکان دریافت مجوز را دارا می باشند.

۳) درخصوص صدور مجوز برای کار کنان دولت ،مطابق  با قانون امکان صدور مجوز برای کارکنان دولت وجود ندارد و اگر کارکنان دولت در این طرح و یا هر طرحی در ابزی پروری، صید و صیادی و یا هر یک از صنایع تولیدی و صنعتی اقدام به اخذ مجوز نموده اند سیستم های نظارتی می توانند مطابق قانون با متخلفان برخورد  نمایند و اداره کل شیلات استان در این زمینه کمال همکاری را با ایشان خواهد نمود.

۴) در خصوص صدور مجوز برای صیادان، تا کنون برای دو مجموعه اجرا شده به نام های: (تعاونی صیادی محمد عامری و دلوار – اتحادیه پرورش ماهی در قفس طلایی تنگستان ) که از صیادان حوزه شهرستان تنگستان می باشد مجوز صادر گردیده و طی سال آتی به چرخه تولید ماهی استان اضافه خواهد شد. لذا در صورت درخواست سایر صیادان و تعاونی های صیادی اداره کل شیلات استان کمال همکاری را با ایشان خواهد داشت.

۵) در خصوص شعاع فعالیت مزارع پرورش ماهی در دریا(قفس) ،محدوده نصب قفس ها در یک عرصه دریایی ۱۰۰×۱۰۰ متر می باشد و تور اندازی از فاصله ۱۰۰ متری از حلقه قفس ها نه برای تورهای صیادی و نه برای قفس ها ایجاد اشکال نخواهد نمود.
۶) در خصوص ایجاد مشکل توسط قفس ها برای تورهای صیادی ، در تمام پهنه دریایی شهرستانهای استان تعداد ۱۴ مزرعه در حال تولید می باشند که هر مزرعه مساحتی کمتر از یک هکتار از پهنه دریایی را در بر خواهد گرفت.

لازم به ذکر است که این مزارع ثابت بوده و امکان محاسبه و تور اندازی هدفمند را برای صیادان فراهم خواهد نمود. این در صورتی است که صدها شناور سبک و ده ها شناور سنگین تجاری و صیادی در دریا در حال تردد می باشند که بارها با این تورها برخورد نموده و صیادان از دیرباز درگیر این مشکلات بوده اند. همچنین لازم به ذکر است با توجه به کاهش روز افزون ذخائر دریا نمی شود دست روی  دست گذاشت تا شرایط به سمتی برود که دیگر آبزیی برای صید وجود نداشته باشد و آن زمان به فکر چاره باشیم.مانند سایر کشور های دنیا تنها راه برون رفت از انقراض ابزیان دریایی و جلوگیری از مهاجرت روستائیان مرز نشین به واسطه از بین رفتن شغل آبا اجدایشان، تغییر روش و نگرش در خصوص بهره برداری از دریا می باشد که همانا پرورش آبزیان دریایی خواهد بود.

۷) درخصوص طرح پرورش ماهی در دریا(قفس) پروتئین گستر سینا(بنیاد مستضعفان ) ، اتفاقا مهمترین دلیل عدم موفقیت طرح مذکور استقرار قفس ها در فاصله بیش از ۹ مایلی قفس ها از ساحل بوده است و دلیل بعدی که موجبات تعطیلی طرح را فراهم نموده تغییر در مدیریت کلان بنیاد و تغییر نگرش مدیران حال حاضر بنیاد در اجرای طرح بوده است. لذا با اعلام به عدم ادامه فعالیت شرکت پرورش ماهی در قفس پروتئین گستر سینا(بنیاد مستضعفان ) مجوز های صادره باطل و اراضی ملی واگذاری در منطقه تنگستان جهت پشتیبانی از طرح، خلع ید و در اختیار امور اراضی قرار گرفت، لازم به ذکر است در اجرای طرح مذکور هیچ گونه تسهیلات بانکی پرداخت نگردیده است.

همچنین به عرض می رساند در سومین سال تولید ماهی در دریا در استان که سرمایه گذاران بخش خصوصی اقدام به تولید نموده اند  با وجود شرایط سخت تولید شامل: (تحریم ها- حذف ارز ترجیحی در این صنعت – افزایش قیمت نهاده ها – تورم روز  افزون – صادرات محصول با شرایط سخت از جهت عدم امکان مبادلات مالی و عدم رقابت در قیمت تمام شده با سایر کشور های تولید کننده ماهی) خوشبختانه کار تولید و توجیه اقتصادی طرح ،مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته و تا کنون بیش از ۸۱۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و تنها ۷۰۰ میلیارد ریال در این صنعت سرمایه گذاری صورت گرفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا