حتی اگر این قلم، سری را بر باد دهد
خاکریزگناوه؛ بسیار دیدهایم که در حوزههای علمی، سیاسی و فرهنگی به اشخاص و کسانی که عهدهدار مسئولیت یا جایگاهی میشوند همراه این جایگاه، عناوین و صفاتی به آنها داده میشود که شایستگی و برازندگی چنین القابی پس از آن و با عملکرد شخص در حوزه خود به اثبات میرسد.
اما اینکه عناوین و القاب برای اشخاص مصونیت ایجاد کند یک بار برای همیشه باید از جامعه مدیریتی کشور رخت ببندد تا دیگر هیچ مسئولی ضعف خود را در پس گروه، جناح و القاب پنهان نکند و حاشیه امنی برای عدم خدمت صادقانه به مردم نداشته باشد.
این روزها و پس از تغییر معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، التهاباتی مبنی بر چرایی تغییر ایشان در استان بوجود آمده و عدهای دانسته یا ندانسته موجب دو قطبی شدن فضای مدیریتی استان میشوند.
هیچ عقل سلیمی نمیتواند منکر این شود که یک مدیرکل با توجه به تخصص، تعهد و اشراف کاملی که بر حوزه خود دارد حق تغییر ردههای مدیریتی و اجرایی مجموعه تحت مدیریتش را دارد.
اما در مورد تغییر احمد یزدانپناه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر توسط حسن ملکیزاده رئیس این دانشگاه، اگر قرار بر شمردن القاب و عنواین است که عنوان سیاسی هر دو در کنار یکدیگر و در یک کفه ترازو قرار دارند ولی اینکه چون یک مدیر، معاونش را تغییر داده است طوری بزرگنمایی کنیم که گناه کبیرهای رخ داده است بی شک از طرف دیگر بام به زمین خواهیم خورد.
اگر از شائبه ایجاد تعارض منافع در پی احداث بیمارستان خصوصی بگذریم باز هم این رئیس و معاون سالهاست در ردههای مختلف پزشکی و درمان بیش از سایر اشخاص خارج از گود به یکدیگر اشراف داشته و از عملکرد یکدیگر بخوبی اطلاع دارند و امروز نیز دو سال از عمر دولت سیزدهم با معاونت فعلی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گذشته است و اگر در دو سال باقی مانده با تغییر در معاونت درمان این دانشگاه، تحولی در حوزه درمان استان ایجاد شود آیا باز هم این تغییر اشتباه است؟ یا قرار است قصاصی قبل از جرم انجام دهیم؟
اما در خصوص عملکرد معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در شمال استان بوشهر خصوصا شهرستان گناوه، از طریق فعالان اجتماعی و رسانهها انتقادات بسیاری به ایشان وارد شد که در زمان معاونت خود حاضر به پاسخگویی به آنان نشد و همین عدم شفافیت در کنار محرومیت درمانی شهرستان گناوه موجب شد تا یک نارضایتی عمومی در بین فعالان و مرتبطین حوزه درمان ایجاد شود.
انتقاداتی با موضوعیت توزیع ناعادلانه پزشک در استان، تجهیزات از رده خارج بیمارستان گناوه، کمبود پزشک متخصص در طب اورژانس و بیهوشی، عدم تلاش برای نگهداشت پزشکان متخصص در گناوه و در کنار عدم پاسخگویی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی به ایجاد نارضایتی اجتماعی در شهرستان گناوه دامن زد و قطعا خدمات ارزنده دولت سیزدهم در دیگر حوزهها را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است.
امروز نیاز است تا بدور از احساسات، یکجانبهگرایی و تعلقات گروهی، تغییرات در بدنه دانشگاه علوم پزشکی را با دیدی تحولگرایانه ببینیم و کمک کنیم تا این مظلومیت و محرومیت درمانی که در گوشه گوشه این استان به خوبی مشهود و قابل لمس است از بین برود.
نگاشتن این چند خط بهانهای شد تا حرفی که چند وقتیست به نوک قلم میرسد و اما بروز نمیکند بیپرده برون تراود؛ احمد محمدیزاده به عنوان نماینده عالی دولت در استان و مجموعه استانداری، با توجه به اشرافیت دقیق به استان در زمان انتصاب مدیرانکل، مشاورههای لازم را به وزرا و هیئت دولت دادهاند و بعد از انتصاب مدیران کل، دیگر خود را درگیر تغییرات زیر مجموعه این مدیران نکرده و نخواهد کرد چرا که قطار پیشرفت و توسعه استان به سرعت در حال حرکت است و تعلل و پرداختن به موضوعات فرعی فقط موجب عقب ماندگی میشود و استاندار بوشهر این را خوب دانسته و وارد بازیهای منفعتطلبان نخواهد شد و این مدیرکل است که باید متخصصترین افراد را در مسئولیتهای مجموعه خود بگمارد.
متاسفانه طی یک سال اخیر در حوزههای مختلف اجرایی، گروههای قدرت و ثروت در جهت منافع شخصی و گروهی با فشار بر مدیران کل سعی در انتصاب و یا عزل مدیران میانی در استان و شهرستانها داشتهاند که در این میان ثمرهای جز عقبماندگی و ضرر برای مردم در پی نداشته است.
این پایگاه خبری از امروز و بدون ملاحضه، در خصوص پدرخواندههای سیاسی و مسئولینی که با عبور از مردم از طریق فشار بر مدیران کل سعی در انتصاب و یا عزل مدیران برای منافع خاص دارند افشاگری خواهد کرد حتی اگر این قلم، سری را بر باد دهد.