به گزارش پایگاه خبری خاکریز گناوه؛ اهمیت ورزش جوانان همیشه امری مهم و ضروری بوده که توجه به چنین برنامههایی، و حضور گستردهی جوانان در فعالیتهای ورزشی، سبب سلامت جامعه و ایجاد نشاط و امیدواری در جوانان را در پی خواهد داشت؛ به همین سبب هم است که مسئولین باید نگاه ویژهای به این مقولهی مهم داشته باشند و با برنامهریزی صحیح، مشکلات و معضلات ورزشی جوانان را برطرف کنند متاسفانه بسیاری از استعدادهای ورزشی در مناطق محروم به دلیل نبود نظارت کافی بر این فرآیند، هیچگاه به دید نمیآیند و همین موضوع سبب میشود تا کشور نتواند از وجود همهی استعدادهای خود در حوزهی ورزش بهرهمند شود.
دکتر صادق عبدالهی کارشناس مسائل ورزشی در گفتگو با خبرنگار خاکریز گناوه با اشاره به پتانسیلهای ورزش شهرستان گفت: واقعیت این است که ورزش گناوه از نظر نیروی انسانی (ورزشکار، مربی و داور) پتانسیل بالایی دارد و در سطح ملی و حتی بینالمللی حرفهای زیادی برای گفتن دارد. در اکثر رشتههای ورزشی، گناوه جز سه شهرستان برتر استان است. با توجه به دریا و سواحل خوبی که داریم، میتوانیم در رشتههای آبی و ساحلی همچون قایقرانی، هندبال، والیبال و فوتبال ساحلی و… موفق عمل کنیم. اما خوب نیاز به برنامهریزی مناسب توسط هیئتهای ورزشی و حمایت بیشتر مسولین ارشد شهرستان است.
دکتر عبداللهی در رابطه با اینکه چرا ورزش شهرستان گناوه آنطور که انتظار میرود رشد نکردهاست، افزود: اگر بخواهیم خیلی عمیق به این موضوع نگاه کنیم باید بگویم که رشد ورزش در شهرستان گناوه نیازمند وجود انجام یک سری موارد مهم است که به آنها اشاره میکنم.
_پیگیری جدی در خصوص توسعهی زیرساخت های ورزشی
_ارزیابی صحیح عملکرد هیئتهای ورزشی
_توجه ویژه به ورزش بانوان
_نگاه ویژه به رشتههای پرمدال با توجه به پتانسیل شهرستان
_تاسیس پایگاه قهرمانی و استعدادیابی ورزش شهرستان
_توجه به آموزش مربیان و داوران
_برنامه ریزی مناسب در خصوص ورزشهای همگانی
این کارشناس ورزشی افزود: به نظر من اگر مسئولین شهرستان به این موضوعات مهم توجه کنند قطعا ورزش گناوه متحول خواهد شد. برای مثال، ما از نظر سرانه فضای ورزشی از بین ۱۰ شهرستان استان رتبه دهم را داریم! این در حالیست که از نظر قهرمانی در رشتههای ورزشی جز سه شهرستان برتر استان هستیم. اینها با همدیگر همخوانی ندارد. در پاسخ به این سوال که چرا همخوانی ندارد؟ من معتقد هستم مهمترین دلیل آن بی توجهی مسئولین شهرستان به ورزش است. وقتی در شورای برنامهریزی شهرستان برای ورزش فقط مبلغ یک میلیارد تومان مصوب میشود، آیا جز این که مسئولین شهر ما نسبت به ورزش بی اهمیت هستند میشود فکری کرد؟ قطعا نه. این در حالیست که ما وقتی به شهرهای دیگر استان نگاه میکنیم میبینیم که مسولین آنها برای همین سال ۱۴۰۰ بودجههای چندین میلیاردی مصوب کردهاند. با این نگاهی که من میبینم بعید میدانم تا سالیان سال جایگاه ما از نظر زیر ساختها و سرانه فضای ورزشی تغییری کند.
عبدالهی در مورد زیرساختهای ورزشی گناوه گفت: در یک دهه اخیر در شهرستان گناوه فقط دو پروژهی ورزشی برای اداره ورزش و جوانان ساخته شده است. و فقط یکی از آنها مناسب (خوابگاه ورزشکاران) ساخته شده است و پروژه دیگر که استادیوم شماره دو هست نیز فقط اسمش استادیوم است و یک چمن دارد و دیگر هیچی ندارد. بدون آب، بدون پیست دو و میدانی، بدون جایگاه ویژه و… است. این در حالیست که بهترین پروژههای ورزشی در شهرستانهای دیگر در این سالها ساخته شده است، همان شهرستانهایی که یک دهم گناوه قهرمان ملی و بین المللی هم ندارند. اینجاست که باز تاکید میکنم نگاه مسولین شهرستان به ورزش باید تغییر پیدا کند و البته اداره کل ورزش و جوان استان نیز باید در این راه همراهی خیلی بیشتری کند.
من از نزدیک دیدهام واقعا آقای عمادی رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان، تلاش خود را در حد توان در این سالها کرده است و پای کار هم بوده است، اما ایشان به تنهایی نمیتواند کاری کند، نیاز است نمایندهی مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، شورا و شهردار، مسکن و شهرسازی و…. در کنار ایشان باشند تا بحث زیرساختهای ورزشی گناوه بهبود پیدا کند.
ایشان در رابطه با اینکه ورزش بانوان در شهرستان نیازمند نگاه ویژه است بیان کرد: سالن بانوان گناوه، کلنگش در سالهای گذشته زده شد و به همان صورت رها شد! در بحث ورزش بانوان استعداد ها و ورزشکاران آیندهدار خوبی در سطح شهرستان داریم. در رشتههایی مثل دو و میدانی، رزمی و… پتانسیل بانوان گناوه خیلی بالاست. اما این بزرگواران نیز از مکانهای تخصصی مناسب برای تمرینات خود محروم هستند. همین چند روز پیش بود بانوان دو و میدانیکار ما در سطح کشور افتخار آفرینی کردند. آنها روی یک پیست خاکی که دیگر خاکی هم از آن نمانده تمرین میکنند. باور کنید با ۵۰ میلیون تومان میشود این پیست را تعمیر کرد و از وضعیت نامطلوب به مطلوب تغییرش داد اما کدام مسول حاضر است حمایت کند؟ مشکلات واقعا در ورزش زیاد است که نمیخواهم بیش از این به آنها اشاره کنم…
دکتر عبدالهی به ارائهی راهکار جهت برون رفت از این وضعیت پرداخت و بیان نمود: قطعا راهکار زیاد است. اما نیاز است همه پای کار باشند و بخواهند.
یکی از راهکارها تشکیل شورای ورزش شهرستان با حضور مسئولین است. تشکیل این شورا میتواند از حق ورزش و ورزشکارن دفاع کند. شورایی که تشکیل آن نه فقط در حد جلسه و شعار باشد، بلکه مصوبات آن قابل پیگیری و اجرا باشد.
راهکار دیگر حضور پر رنگ شهرداری است. یکی از وظایف شهردارها کمک به توسعه ورزشهای همگانی در جهت سلامتی مردم است. نیاز است شهرداری پای کار باشد و حداقل یک سالن ورزشی و یک مجتمع ورزشهای آبی بسازد و در کنار ساحل نیز ایستگاههای سلامتی و تندرستی زیادی ایجاد کند تا همشهریان بتوانند در جهت ورزش کردن از آن استفاده کنند. شهرداری یک سالن ورزشی داشت که آن را تخریب کردند و دیگر خبری از ساخت آن هم نشد!
عبدالهی در ادامه بیان راهکارها گفت: راهکار بعد حضور خیرین به حوزه ورزش است باید خیرین به ورزش هم ورود پیدا کنند حضور آنها میتواند بسیار تاثیر گذار باشد. خوشبختانه خیرینی در سطح گناوه داریم که در زمیتههای مختلف فعالیت دارند اما تا کنون به ورزش ورود نکردهاند و این نیاز وجود دارد که زمینههای حضور آنها در حوزه ورزش توسط مسولین به ویژه امام جمعه محترم فراهم شود.
یک راهکار دیگر، تشکیل صندوق مالی حمایت از ورزشکاران است در تاسیس این صندوق در کنار اداره ورزش و جوانان نقش فرماندار محترم و نهادهایی همچون گمرک؛ شورای شهر، تعاونی لنجداران و اتاق اصناف بسیار مهم است. تشکیل این صندوق مالی، هم در بحث ساخت امکان ورزشی و هم در بحث رفع مشکلات مالی ورزشکار و مربیان جهت اعزام و حضورشان در مسابقات تا حد زیادی کمک کننده هست که با پیگیری نماینده محترم مجلس و دریافت بودجه از شرکتهای نفتی کمک شایانی به این صندوق میتوان کرد.
دکتر عبدالهی در مورد ضرورت همکاری دیگر مسئولین شهرستان در حوزهی ورزش افزود: در حال حاضر اداره ورزش و جوانان با کمبود زمین با کاربری ورزشی جهت ساخت امکان ورزشی همراه است. نیاز است اداره مسکن و شهرسازی در این خصوص زمین هایی با کاربری ورزشی در اختیار اداره ورزش قرار دهد.
و کلام آخر اینکه، در مجموع ورزش گناوه در چند سال اخیر مظلوم واقع شده است و میطلبد که نگاههای مسئولین به حوزه ورزش تغییر اساسی کند.