گناوه مظلوم را محروم نکنید
خاکریزگناوه _ اگر مسئولین شهرستان دست روی دست بگذارند و مدیرکل راه و شهرسازی از موضع خود کوتاه نیاید گناوه از داشتن پایگاه امداد دریایی محروم میشود و مجوز آن به شهرستان دیگری واگذار خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری خاکریزگناوه؛ هفدهم بهمن سال ۱۴۰۰ بود که خبر توافق شهرداری بندرگناوه و جمعیت هلال احمر استان بوشهر جهت تخریب ساختمان پایگاه امداد و نجات دریایی هلال احمر شهرستان گناوه تیتر اول رسانههای شهرستان شد.
توافق شد تا ساختمانی که در مسیر خیابان واقع شده است توسط شهرداری تخریب شود و در عوض شهرداری در صورت تامین زمین توسط هلال احمر، هزینه ساخت و احداث را متقبل شود.
توافقی یک طرفه که معلوم نبود طرف دوم توافق کی و کجا قرار است به تعهد خود عمل کند چرا که زمینی در کار نبود و اینکه چرا رئیس سابق جمعیت هلال احمر استان بوشهر نسیه را محکمتر از نقد در دست گرفته بود جای سوال داشت اما هر چه بود همان ابتدا و پس از مصاحبه شهردار گناوه در باب تخریب ساختمان امداد و نجات، جمعیت هلال احمر شهرستان گناوه که ظاهرا از این اقدام و توافق بد رضایت نداشتند نارضایتی خود را در تقابل با مصاحبه شهردار علنی کردند اما دیگر فایدهای نداشت و پایههای مستحکم اولین پایگاه امداد و نجات دریایی کشور در گناوه از جا کنده شده بود.
جمعیت هلال احمر شهرستان گناوه جهت تخصیص زمین مناسب برای پایگاه تلاش زیادی کردند تا اینکه زمینی از همه لحاظ مناسب انتخاب شد و روال اداری را طی کرد اما راه و شهرسازی با واگذاری زمین مخالفت کرده است.
زمینی مناسب در ضلع غربی ترمینال دریایی گناوه که تمامی استانداردهای لازم را جهت یک پایگاه امداد و نجات دریایی دارا بود و همه مراجع مربوطه نیز موافقت کردهاند اما راه و شهرسازی ساز مخالف زده است و حتی ورود عبدالکریم جمیری به موضوع نیز افاقه نکرده و ظاهرا در مسئولین استانی نیز عزمی برای ایجاد این پایگاه وجود ندارد.
دلیل مخالفت راه و شهرسازی این است که این زمین در حریم دریا قرار دارد، ولی اینجا یک سوال از محمود دستغیبی مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر مطرح میشود اینکه آیا میشود پایگاه امداد دریایی که رسالتش عملیات دریایست و مستلزم داشتن اسکله مجزاست در خشکی و با فاصله از حریم احداث شود؟ اگر چنین است پس ترمینال دریایی، گمرک، اداره بندر و اسکله شیلات را تخریب کنید چرا که در حریم دریا قرار دارند.
پایگاه امداد و نجات دریایی میبایست در نزدیکترین مکان ممکن به دریا احداث شود تا زمان رسیدن به موقعیت حادثه دریایی به حداقل برسد، پایگاه امداد دریایی حکم اورژانس دریایی را دارد و تاخیر در رسیدن به مغروق مرگآور است و جان انسانها را خواهد گرفت پس میبایست چنین پایگاهای در ورودی خور و حریم دریا احداث شود تا فرشته نجات باشد.
دردآورترین قسمت ماجرای پایگاه امداد و نجات دریایی گناوه این است که اگر مسئولین شهرستان دست روی دست بگذارند و مدیرکل راه و شهرسازی استان از موضع خود کوتاه نیاید گناوه از داشتن پایگاه امداد دریایی محروم میشود و مجوز آن به شهرستان دیگری واگذار خواهد شد.